Gél chladivý zelený

03.06.2011 00:00

 

Je pripravovaný na prírodnej báze z extraktov bylín a silíc – éterických olejov. Gél sa ľahko sa vstrebáva do pokožky, nezanecháva mastný film a preniká priamo cez póry hlboko do jadra kĺbov, kde pôsobí protizápalovo. Je veľmi účinný na celý pohybový aparát, na kĺby, chrbticu, kríže, reumu, stuhnuté svalstvo. Používa sa v masérskej a rehabilitačnej praxi, napr. zlomeniny, výron členku, natrhnuté a natiahnuté svalstvo. Priaznivo pôsobí  na opuchnuté a boľavé nohy, kde po nanesení a premasírovaní opuch i bolesť zmizne.

Gél je vhodný aj na inhalácie. Pri nachladnutí a nádche odporúčame rozpustiť lyžicu gélu do nádobky s horúcou vodou, 5 – 6 minút inhalovať, čím sa vám uvoľnia  horné dýchacie cesty. Pri kašli a zápale priedušiek premasírujte gélom okolie hrudníka, uľahčí sa vykašliavanie a kašeľ zmizne. Pri bolestiach hlavy ho naneste na spánky a zátylok, jemne vmasírujte do pokožky a bolesť ustúpi. Po psychicky náročnom dni, alebo po väčšej fyzickej aktivite, keď je celý organizmus unavený a vyčerpaný, odporúčame rozpustiť 5 – 6 polievkových lyžíc vo vani s teplou vodou a urobiť si 20 – 30 minútový relaxačný kúpeľ.

Veľkou výhodou tohto gélu je, že nefarbí, nemastí, nelepí a veľmi rýchlo sa vstrebe. Použité miesta netreba obväzovať ani bandážovať ako pri mastiach.